Paula Padovan

Rođena sam i odrasla u Zadru, gdje sam završila osnovnu i srednju školu, te studij engleskog i talijanskog jezika i književnosti, a 2007. god. stekla sam licencu za turističkog vodiča Zadarske i Šibensko-kninske županije. Posao turističkog vodiča objedinio je, na najbolji mogući način, moju ljubav prema umjetnosti i stranim jezicima.

Ako volite umjetnost, posjetite Zadar i doživite cjelokupnu povijest čovječanstva, od antike do današnjih dana, sve na jednom mjestu. Prošećite do Foruma i osjetite duh antike. Na njegovim ostacima pronaći ćete i simbol Zadra, preromaničku crkvu sv. Donata, a u neposrednoj blizini i romaničku crkvu i samostan sv. Marije, te zadarsku katedralu. Za gotiku ćete ipak malo, ali samo malo, protegnuti noge kako biste stigli do crkve i samostana sv. Frane. Renesansu ćete pronaći na starim plemićkim palačama, dok je barok rezerviran za rezidenciju najomiljenijeg zadarskog žaštitnika, sv.Šimuna. Ljubitelje moderne umjetnosti zadarske instalacije oduševit će na prvi pogled. Pozdrav suncu i Morske orgulje ovaj grad čine drugačijim od svih ostalih.

Ako ste i Vi jedna od onih osoba koje zalaz sunca ne prestaje fascinirati, onda je Zadar pravo mjesto za Vas. Da je zadarski zalazak sunca najljepši na svijetu, u to nema sumnje, međutim kada to potvrdi i čovjek u čije vizualne kriterije zaista ne treba sumnjati - Alfred Hitchcock, onda to dobiva jednu sasvim jednu novu dimnziju.

Da bi doživljaj bio potpun, prošećite Kalelargom do tržnice i 4 kantuna i doživite pravu suštinu Zadra. Ne propustite ni Varoš, apsolutni 'must' za gastronomski doživljaj, iliti mjesto 'where everybody knows your name'. Započnite s čuvenim zadarskim likerom- Maraschinom, i nastavite s lokalnim specijalitetima u jednoj od brojnih zadarskih konoba.

A ako svemu želite doznati više, i doživjeti Zadar onako kako ga je vidim, kliknite na 'contact' i kreirat ćemo program u potpunosti prilagođen vašim željama i interesima.


Jezici koje govorim

  Hrvatski

  Engleski

  Njemački

  Talijanski

  Španjolski


Licenca

Licencirani turistički vodič za Zadarsku i Šibensko-kninsku županiju


Kontakt informacije

Paula Padovan
Mob: +385(0)98 177 64 11
E-Mail: paulapadovan@yahoo.com